maanantai 26. maaliskuuta 2012

Why don't you be the writer, Decide the words I say?

DSC_0424DSC_0421DSC_0427 Kirjottaminen. Tunnen itteni tosi surkeeks kirjottajaks, esseet ja äikän kirjotelmat tuottaa mulle ahdistusta ja stressiä. Oon jopa muutaman kerran meinannu alkaa itkee kokeessa jossa on pitäny kirjottaa essee koska en osaa kirjottaa hyviä tekstejä.

Mulla on usein paljon ajatuksia, välillä varmaan vähän liikaakin. Ongelma on se, etten mä osaa pistää niitä paperille, kirjottaa niitä sanoiksi. Jos kirjotan niin niistä tulee vaan jotain älytöntä mössöä josta kukaan ei saa mitään selvää. Ajatukset kulkee omia reittejään ja ne ei osaa tulla ulos kokonaisina lauseina. Välillä mulla on mun päässä "selvä visio" siitä, että mitä kirjotan ja sitte kun kirjotan sen niin siinä ei oo mitään järkeä, se ei tarkota mitään. Pään sisällä kaikki vaikuttaa paljon paremmalta kun paperilla. Olis niin helppoa, jos pään vois yhdistää tietokoneeseen usb-kaapelilla ja ne ajatukset sais siirrettyä koneelle ja selkeeksi tekstiksi (ehkä sellanen vielä joskus hamassa tulevaisuudessa keksitään!)

En oo myöskään mikään kielioppinero ja sen takia mun lauseista saattaa tulla niin älyttämiä, etten lopulta välttämättä itekkään tiiä, mitä alunperin tarkotin. Haluisin osata kirjottaa ja nauttia kirjottamisesta. Ilman, että mulla tulis siitä suuria paineita. Eikös niin sanota usein, että kirjottamaan oppii kirjottamalla. Mä vaan oon niin malttamaton ihminen, että jos en ensimmäisellä kerralla onnistu ni luovutan ja päätän, etten osaa, että oon huono. Pitäis varmaan yrittää muuttaa asennetta ja vaan kirjottaa. Tääkin teksti on niin tönkköä kun voi olla. fuckit.

Monet varmaan nyt ihmettelee, et miks mä sitte kirjotan blogia jos en kerran osaa ees kirjottaa. No just siks, että mä oppisin kirjottamaa. Eihän blogin kirjottaminen oo kiellettyä jos ei osaa kirjottaa hyvin ja virheettömästi, ja hei virheistä oppii! Ja mä haluan oppia, haluun tulla paremmaks kirjottajaks.

ps. noissa kuvissa on vähän toi tarkennus perseellään mutta annan niiden olla, koska tässä postauksessa ne kuvat ei oo pääasiassa vaan teksti.
Ellie Goulding - The Writer

4 kommenttia: